Wie zijn de gezichten achter 112 Nepal

Het bestuur van Stichting 112 Nepal bestaat uit mensen die Nepal allemaal meer dan een warm hart toedragen. Waarom? Omdat het land hun gegrepen heeft. Het spreekwoord luid "Eerst kom je naar Nepal voor de bergen, maar daarna kom je terug voor de mensen". En dat is ook zo. De bestuursleden kennen elkaar sinds 2006 toen de aanloop begon naar de Tenzing Hillary Everest Marathon in 2007.

Het bestuur van de sitichting doet al haar werk zonder enige vorm van vergoeding.


Onze voorzitter

Gert van Beek uit Arnhem was deelnemer aan de Tenzing Hillary Everest Marathon in 2007 en direct verslingerd aan deze parel van natuurlijke schoonheid. Als lid van het expeditieteam in 2015 in een poging de top van de Mera Peak te bereiken, was Gert ook in Kathmandu ten tijde van de alles verwoestende aardbeving. Gert mag zichzelf marathonloper op alle continenten noemen, en zet zich enorm in om de doelstellingen van de stichting te bewerkstelligen.

Onze secretaris

Taco Jongman uit Sint Jansklooster kwam voor het eerst in Nepal in 2007. Daar deed hij mee aan de Tenzing Hillary Everest Marathon. De hoogste marathon ter wereld die start vanuit Mount Everest Basecamp op bijna 5400 meter. Als onderdeel van de Nederlandse delegatie voor deze marathon ondersteunde Taco het werk van het Kanti Children's Hospital in Kathmandu. Taco was ook lid van de expeditie in 2015 die de aardbeving aan den lijve heeft ondervonden.

Onze penningmeester

Eddie Sevink uit Zwolle kwam voor het eerst in 1999 in Nepal. Eddie deed toen mee aan de Sikkim Himalaya Challenge Marathon op een bergkam tussen Nepal en India. VERKOCHT! In 2006 was Eddie de initiatiefnemer samen met de Nederlandse Mount Everest beklimmer René de Bos om met een groep hardlopers deel te nemen aan de Tenzing Hillary Everest marathon in 2007. Daarmee kon Eddie zijn project voor het Kanti Children's Hospital vorm geven. Eddie liep die marathon in dat jaar en nogmaals in 2013. Daarna begon zijn voorbereiding als expeditieleider van de Run2Day Mera Peak Challenge in 2015. Ook Eddie kwam, op een paar kleerscheuren na, heelhuids uit de aardbeving.

Onze fotograaf en meesterkok

Jessica Elshout uit Lisse is zeer nauw betrokken bij de activiteiten van de Stichting 112 Nepal. Alhoewel deze fotograaf en meesterkok geen officiële functies heeft binnen de stichting levert Jessica wel een enorme bijdrage aan de activiteiten van de stichting. Jessica is sinds 2007 betrokken bij de sportieve activiteiten van Gert, Taco en Eddie en was als fotograaf mee op de expeditie in 2015.